پورتال مشتریان
FA EN
FA EN
1403/08/08

سئو یک وبسایت چیست؟

سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، مجموعه‌ای از فعالیت‌هایی است که در طراحی و کدنویسی سایت، تدوین استراتژی محتوایی، تولید محتوا و لینک‌سازی خارجی انجام می‌دهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم ولی تعریف سئو به همین جا ختم نمی‌شود عبارت SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization است که به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. ولی امروزه؛. (SEO)، به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. یعنی صفحات سایت شما در یک موتور جستجو مثل گوگل در رتبه بالاتر و بهتری نسبت به رقبا نمایش داده شوند. لازم به ذکر است سئو فقط مرتبط با گوگل نیست و موتورهای جستجوی دیگر هم وجود دارند ولی از آنجایی‌ که 90 درصد جستجوی افراد حداقل در ایران با موتور جستجوی گوگل صورت می‌پذیرد سئو را مساوی کسب رتبه بهتر در گوگل در نظر می‌گیرند
سئو از آن جهت اهمیت دارد که بازدیدکنندگان جدیدی را به شکل رایگان و پایدار وارد سایت شما می‌کند. یعنی اگر صفحاتی از سایت شما در گوگل رتبه خوبی کسب کند می‌توانید امیدوار باشید که به شکل روزانه بازدیدکنندگان و مشتریان جدیدی وارد سایت شما شوند. این موضوع را با دنیای واقعی مقایسه کنید؟ چه مغازه‌داری بدش می‌آید که هر روز 100 یا 1000 فرد جدید وارد مغازه‌اش شوند؟
سئو در واقع به کار بردن تکنیک‌هایی است که به واسطه آن هر صفحه از سایت خود را برای عبارت یا کلمه کلیدی خاصی به صفحه اول گوگل می‌کشانید. وقتی شما یک صفحه از سایتتان را برای یک یا چند عبارت خاص بهینه می‌کنید، موتورهای جستجو متوجه می‌شوند که اگر کاربری آن عبارت را جستجو کرد آنگاه آن صفحه از سایت شما مرتبط‌ترین و مفیدترین نتیجه‌ای است که می‌توانند به کاربر نمایش دهند.

سئو در واقع یکی از روش‌های جذب بازدیدکننده برای وب‌سایت  شماست. به وسیله سئو در واقع کاری می‌کنید که موتورهای جستجو سایت شما را به افراد بیشتری نمایش دهند.
بازدیدکننده‌ای که از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شما می‌شود را ترافیک ارگانیک (طبیعی) می‌نامند. یعنی شما برای جذب این بازدیدکننده به روش‌های دیگر مثل تبلیغات که معمولاً هزینه‌بر هستند متوسل نشده‌اید و کاربر به شکل طبیعی با جستجو در گوگل به سایت شما برخورد کرده و وارد آن شده است.


وقتی حرف از سئو به میان می‌آید سه چیز اهمیت پیدا می‌کند:
•    شما یا همان صفحه‌های وب‌سایتتان.
•    موتور جستجو که در اکثر مواقع همان گوگل است.
•    فرد جستجو کننده یا همان عبارتی که در موتور جستجو وارد می‌کند.

نکته دیگر اینکه سئو مربوط به کل سایت شما نیست و برای تک تک صفحات سایت شما متفاوت است. برای مثال یک مطلب سایت شما ممکن است در صفحه اول گوگل باشد و مطلب دیگری اصلاً در لیست نتایج گوگل نمایش داده نشود!

 

چرا سئو اهمیت دارد؟
شما اگر بهترین وب‌سایت را هم طراحی کرده باشید و بهترین محتوای ممکن را برای کاربران تولید و منتشر کرده باشید؛ اگر این محتوا دیده نشود نه سودی به شما می‌رساند و نه منفعتی به مخاطبان شما. پس محتوا و وب‌سایت خوب زمانی ایجاد ارزش می‌کند که دیده شود. طبیعتاً برای دیده شدن نیاز به جذب بازدیدکننده برای وب‌سایت خود دارید.
همانطور که موقعیت مکانی یک فروشگاه حضوری بر میزان مراجعه و فروش آن تاثیرگذار است، برای یک سایت اینترنتی حضور در نتایج جستجو و کسب جایگاه در عبارات کلیدی اهمیت خواهد داشت و برای تحقق این مهم به یک چیز نیاز داریم؛ سئو...

یادتان باشد بدون جذب بازدیدکننده مناسب برای سایتتان، ماشین کسب‌وکار آنلاینتان سوختی برای حرکت ندارد و نباید انتظار درآمدزایی از آن را داشته باشید!.


چه کسی باید سئو سایت ما را انجام دهد؟
سئو در مفهوم ساده و در اجرا پیچیده است. در واقع سئو مجموعه‌ای از فعالیت‌های متنوع و مستمر است که اجرای آن هم به دانش و هم به تجربه نیازمند است. تصمیم‌گیری در مورد این که چه کسی سئو سایت ما را بر عهده بگیرد بستگی به 3 فاکتور اصلی شامل بودجه، منابع انسانی و زمان خواهد داشت.


به طور معمول کسب و کارهای اینترنتی به 4 روش مختلف سئو سایت خود را مدیریت می‌کنند:
1- یادگیری و انجام سئو توسط مالک کسب و کار
در این روش مالک کسب و کار خودش سئو را فرا گرفته و بخش مهمی از زمان و انرژی خود را صرف این کار می‌کند. کسب و کارهای نوپا که هنوز بودجه کافی و ساختار سازمانی مشخص برای سرمایه‌گذاری در حوزه سئو را ندارند معمولا از این روش استفاده می‌کنند و پس از کسب موفقیت‌های کوچک و تامین بودجه استراتژی خود را تغییر می‌دهند.


2- برون‌سپاری به شخص یا شرکت
اگر مجموعه‌ای اهمیت سئو را به خوبی درک کرده و بودجه کافی برای تامین هزینه‌های آن را داشته باشد؛ برون‌سپاری پروژه به یک شخص یا شرکت معتبر به‌صرفه‌ترین روش برای موفقیت در سئو خواهد بود.
این کار شما را از دغدغه‌های مربوط به جذب و نگهداشت نیرو، تامین امکانات و فضای کاری و از همه مهمتر آزمون و خطا برای رسیدن به نتیجه مطلوب راحت خواهد کرد.


3- تشکیل یک تیم داخلی سئو در شرکت
سازمان‌ها و شرکت‌هایی که دارای بیش از 30 کارمند هستند می‌توانند با تشکیل یک تیم داخلی برای دیجیتال مارکتینگ و سئو؛ سرعت عمل و انعطاف‌پذیری خود را در تصمیم‌گیری و اجرای کمپین‌های بازاریابی و پیشرفت در سئو افزایش دهند.
این روش هزینه‌های به مراتب بیشتری در مقایسه با برون‌سپاری خواهد داشت ولی نقطه قوت آن بازدهی بالا و کسب نتیجه در زمان کوتاه‌تر است.


4- ترکیب تیم داخلی و مشاور حرفه‌ای
برای سازمان‌هایی با بیش از 100 کارمند که معمولا در حوزه‌های رقابتی مثل گردشگری، ارز دیجیتال و … فعالیت می‌کنند و سئو مجرای مهمی در بازاریابی آنها محسوب می‌شود؛ تشکیل یک تیم داخلی کافی نیست. معمولا این شرکت‌ها از مشاوران حرفه‌ای و نظارت متنوع برای تقویت تیم و تصمیم‌گیری بهتر بهره می‌برند.


 برای کسب مشاوره حرفه ای با تیم آدرین ارتباط تماس بگیرید.