اینترنت در اصل یک شبکه غولپیکر از رایانههای مختلف است که از طریق کابل به یکدیگر متصل شدهاند. برای تشخیص آسان آنها، به هر رایانه یک سری اعداد اختصاص دادهشده که آدرس IP نامیده میشود.این آدرس IP ترکیبی از اعداد است که با نقطه جداشدهاند. بهطورمعمول، آدرسهای IP به این شکل هستند: 66.249.66.1رایانهها هیچ مشکلی در شناسایی و به خاطر سپردن این اعداد ندارند. بااینحال، برای انسان غیرممکن است که از این اعداد برای اتصال به وبسایتهای اینترنتی استفاده کرده و تکتک آنها را به خاطر بسپرد، درنتیجه برای حل این مشکل، دامین اختراع شد.یک دامین میتواند شامل کلماتی باشد که به خاطر سپردن آدرس یک وبسایت را آسان میکند. حال اگر میخواهید از وبسایتی در اینترنت دیدن کنید، نیازی نیست یکرشته اعداد را تایپ کنید، در عوض فقط لازم است که نام دامین را تایپ کنید.از این نظر، دامین عبارت است از:نسخه IP مناسبتر برای انسان و یک شناسه منحصربهفرد که میتوان انتخاب کرد تا یک وبسایت را به شیوهای جذاب برای مخاطبان نشان داد. همه نام های دامین منحصربهفرد هستند و این بدان معناست که نمیتوانید یک نام را هنگامیکه توسط دیگران ثبت شده است را دوباره ثبت کنید.چگونه بهترین نام دامنه را برای سایت خود انتخاب کنیم؟
شرکت طراحی سایت آدرین، پیشرو در ارائه خدمات میزبانی وب میباشد.با ما در تماس باشید.
دامین (Domain) چیست :
دامین یا دامنه (Domain) در واقع نامی است که افراد میتوانند بهوسیله آن به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند و کاربران اینترنت برای بازدید از سایت شما، باید آن را در نوار آدرس مرورگر تایپ کنند.
. به طور کلی دامین از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است.
1- پسوند :
پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی می باشند كه توسط كمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی ICANN تایید شده باشند. این پسوندها از نظر فنی Top Level Domain یا به اختصار TLD اطلاق می گردند كه می توان آنها را در سه دسته كلی به ترتیب زیر تقسیم بندی نمود:
الف- پسوندهای عمومی (gTLD) :
این پسوند ها برای ثبت و استفاده عموم و هر نوع كاربری مجاز (قانونی) قابل استفاده می باشند. ثبت این دامنه ها از طریق شركت هایی با عنوان Registrar (ثبت کننده) كه توسط ICANN معتبر اعلام شده اند یا نمایندگی های مجاز آنها امكان پذیر می باشد. از جمله این پسوندها می توان به :
• “.com”: در ابتدا برای وب سایت های تجاری در نظر گرفته شده است اما اکنون برای انواع مختلف سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
• “.org”: به طور معمول با سازمان های غیرانتفاعی همراه است.
• “.net”: در ابتدا برای وب سایت های مرتبط با شبکه در نظر گرفته شده است ، اما اغلب توسط طیف وسیعی از وب سایت ها استفاده می شود.
• “.info”: برای وب سایت های اطلاع رسانی در نظر گرفته شده است.
• “.Biz”: برای استفاده تجاری یا تجاری در نظر گرفته شده است.
ب- پسوندهای اختصاصی (ویژه) :
پسوندهایی كه افراد و سازمانهایی با مشخصات و فعالیتهای خاص بر روی آنها می توانند اقدام به ثبت دامنه نمایند یا فعالیت بر روی این پسوند ها می بایست از قوانین خاصی تابعیت بنماید. مانند: .gov , .edu , .co.ir , .org.ir كه در هنگام ثبت یا در مدت استفاده ارائه مدارك و رعایت قوانینی خاص اجباری خواهد بود.
ج- پسوندهای ملی/كشوری (ccTLDS) :
این پسوند ها مخصوص کشورها یا سرزمین های خاص است:
• “ir” (ایران)
• “.us” (ایالات متحده)
• “.uk” (انگلستان)
• “.ca” (کانادا)
• “.au” (استرالیا)
• “.de” (آلمان)
و …
دامنه ها هر چند زیر نظر یك موسسه (ICANN) صادر می شوند اما پسوندهای گوناگون ممكن است ثبت کننده (Registrar) یا ثبت کننده گان گوناگونی داشته باشند.
2- نام :
پس از انتخاب پسوند، انتخاب نام دامین مهمترین قسمت تشكیل دهنده آدرس یك وب سایت می باشد. این نام از تركیب 3 الی 64 حرف ، عدد یا خط تیره (بدون فاصله) تشكیل می گردد. اگر در ثبت عبارت خاصی به عنوان نام دامنه خود اصرار دارید كه این عبارت قبلا ثبت شده باشد چاره ای جزء بررسی دیگر پسوندهای مرتبط با آن نام نخواهید داشت.
چنانچه آدرس سایت شما حاوی علامت تجاری شما باشد، می توانید جهت اطمینان از دسترسی آسانتر و حفاظت از نام تجاری خود كلیه مشتقات و تركیب های آنرا بر روی پسوندهای مختلف ثبت نمایید.
چه کسی بر روند ثبت دامین نظارت میکند؟
فرایند ثبت دامینها توسط شرکت ICANN اداره میشود. این نهاد حاکم، در اصل تنظیمکننده جهانی بهترین شیوهها برای ثبتکنندگان، میزبان وب و مشتریانی است که با آنها تعامل دارند.بر اساس استانداردهای این نهاد، همه مشتریانی که نام دامنه خود را ثبت میکنند، باید آماده باشند تا اطلاعات تماس خود، سازمان، مشاغل و حتی نام کارفرمای خود را در برخی موارد ارائه دهند.هر نام دامنه دارای یک پرونده عمومی است که شامل اطلاعات شخصی مالک مانند نام، شماره تماس، آدرس پستی و ثبت دامنه و تاریخ انقضا آن میشود
حریم خصوصی دامین
معمولاً امکانات و ابزارهای حریم خصوصی، توسط شرکتهای ثبتکننده دامین و برای محافظت از اطلاعات شخصی و تجاری مشتریان ارائه میشود. درنتیجه، اطلاعات شخصی مانند آدرس، ایمیل، شماره تلفن و غیره برای عموم پنهان میشود.
حالا که می دانید دامین چیست در اولین قدم میتوانید دامنه مناسب وب سایت خود را انتخاب و ثبت کنید. بهتر است بهخوبی درمورد شرکتهای میزبانی وب تحقیق کنید. از همان آغاز، دامنه خود را نزد شرکتی ثبت کنید که پیشینه شایستهای داشته باشد و از عملکرد آن در زمینه خدمات دامین و هاست اطمینان کسب کنید. پس از طراحی سایت، دامین متناسب با آن را خریداری نمایید و با راهاندازی وب سایت، به دنیای خدمات آنلاین قدم بگذارید.
برای گرفتن اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.